Mým cílem není přesvědčit vás o této skutečnosti nějakou obzvláště chytrou argumentací. Pokud Bible opravdu je Bohem dané autoritativní Slovo, tak lidskou obhajobu nepotřebuje. Jen si prosím přečtěte následující verše a meditujte nad nimi. Jen prosím nechte Ducha Svatého, který ve vás přebývá (pokud jste znovuzrození křesané), aby k vám promlouval a uvedl vás do veškeré pravdy tak, jak to slíbil (Jan 16:13).

(význam zkratek za citovanými verši: EKB – Ekumenická Bible; NKB – Novokralická Bible; aut – překlad autora činěný s přihlédnutím k textům v původních jazycích) 2 Timoteovi 3:16„Veškeré Písmo [je] vdechnuté Bohem a [je] užitečné k vyučování, k usvědčování, k napravování a k výchově ve spravedlnosti,“ (NKB) Přísloví 30:5-6„Každé Boží slovo je čisté, On je štítem těch, kteří v Něj vkládají důvěru. K Jeho slovům nic nepřidávej, jinak tě pokárá a budeš shledán lhářem.“ (aut) Deuteronomium 4:2„K tomu, co vám přikazuji, nic nepřidáte a nic z toho neuberete, ale budete dbát na příkazy Hospodina, svého Boha, které vám udílím.“ (EKB) Zjevení 22:18-19„Já dosvědčuji každému, kdo slyší slova proroctví této knihy: kdo by [něco] přidal k těmto věcem, tomu Bůh přidá ran zapsaných v této knize. A kdyby někdo ubral ze slov knihy tohoto proroctví, Bůh odejme jeho díl z knihy života a ze svatého města a [z] těch věcí, které [jsou] zapsány v této knize.“ (NKB) 2 Petrova 1:21„Proroctví přece nikdy nepřišlo z lidské vůle, ale Boží svatí lidé mluvili, jak [byli] unášeni Duchem Svatým.“ (NKB) Matouš 5:18„Amen, říkám vám: Dokud nepomine nebe a země, nepomine ani nejmenší písmenko, ani jediná čárka ze Zákona, než se všechny [ty] věci stanou“ (NKB) Isajáš 40:8„Tráva usychá, květ vadne, ale slovo Boha našeho je stálé navěky.“ (EKB) Lukáš 21:33„Nebe a země pominou, ale má slova nikdy nepominou." (NKB) Jan 10:35„ … a Písmo nemůže být zrušeno.“ (NKB) Tzn. ‚nemůže být porušeno, nemůže být učiněno neplatným‘ Žalm 119:89„Věčně, Hospodine, stojí pevně v nebesích tvé slovo.“ (EKB) Žalm 18:31 (30)„Boží cesta je dokonalá: Slovo Hospodina je protříbené (přetavené, prozkoušené): On je štítem všem, kteří mu důvěřují“ (aut) Žalm 12:7„Slova Hospodinova jsou slova ryzí, jako stříbro přetavené v hliněné peci, sedmkrát pročištěné.“ (aut) Žalm 138:2„ … své slovo jsi vyvýšil nad každé své jméno.“ (aut) Přísloví 30:5-6„Každé slovo Boží je čisté …“ (aut) Žalm 19:8-10„Hospodinův zákon je dokonalý, obnovuje duši; svědectví Hospodina je jisté,moudrými činí jednoduché. Hospodinova nařízení jsou správná, rozveselují srdce; přikázání Hospodinovo je ryzí, osvěcuje oči. Bázeň Hospodinova je čistá, přetrvá navěky; soudy Hospodinovy jsou pravdivé a také spravedlivé“ (aut) Židům 4:12-13„Neboť Boží slovo je živé, mocné a ostřejší než jakýkoliv dvojsečný meč; proniká až k rozdělení (na rozhraní) duše a ducha, kloubů a morku a rozsuzuje myšlenky a záměry srdce. Není žádné stvoření, které by bylo skryté Jeho zraku, ale všechno [je] nahé a obnažené před očima toho, jemuž se musíme zodpovídat“ (aut) Ježíš Kristus plně uznával autoritu Božího Slova. Marek 14:49, Jan 13:18 a 17:12 mluví o naplnění Písem. Ježíš Kristus velmi pečlivě dbal na to, aby vždy přesně naplňoval vše co bylo napsáno v Písmech. On sám je tím Písmem (Jan 1:14) a tím, že ho přesně naplnil, mu dal absolutní autoritu a důvěryhodnost. Jan 12:14, Marek 9:12,13 „ … jak je psáno … „ Jan 5:39 „ … Písma … svědčí o mně.“

Poprvé byla autorita Božího Slova zpochybněna v zahradě Eden v Genesis 3:1 „… řekl snad Bůh …?“ Tato událost byla začátkem té největší tragédie v historii lidstva – vlády hříchu a smrti.

Ježíš Kristus byl v Matouši kapitola 4 třikrát pokoušen Satanem. Vítězství mu přineslo citování Božího Slova „ … je psáno …“ Satan je tím nejvyšším a nejmocnějším stvořením. Pokud on respektuje autoritu Bible, nechápu proč bychom s tím my měli mít problém!

Co vládne mému životu? Jsou to mé názory? Jsou to mé emoce? Jsou to názory někoho jiného? Jsou to knihy napsané lidmi? Jsou to nějaká nadpřirozená vnuknutí? Jedním z nejtěžších období historie Izraele byla doba soudců. A důvod? Soudců 21:25„V těch dnech neměli v Izraeli krále. Každý dělal, co sám uznal za správné.“ (aut) Filipským 3:18-19„Neboť mnozí, o nichž jsem vám často říkal a nyní vám říkám s pláčem, chodí jako nepřátelé Kristova kříže. 19 Jejich konec [je] záhuba, jejich bůh břicho (tzn. emoce) a [jejich] sláva v jejich hanebnostech. Ti myslí na pozemské věci“ (NKB + aut) Galatským 1:8„Ale i kdybychom vám my anebo andělé z nebe kázali jiné evangelium než to, které jsme vám kázali, ať je proklet“ (NKB) Job 23:12„od přikázání Jeho rtů jsem neodstoupil, slova Jeho úst považuji za důležitější než je pokrm, který nezbytně potřebuji“ (aut.) Otázkou není zda Bible má či nemá autoritu. Ona jí má. Otázkou je pouze to, zda já tuto autoritu uznám a přizpůsobím jí svůj život…je to mé rozhodnutí! Deuteronomium 30:19„Dovolávám se dnes proti vám svědectví nebes i země: Předložil jsem ti život i smrt, požehnání i zlořečení; vyvol si tedy život, abys byl živ ty i tvé potomstvo.“ (EKB)