Totiž právě v tomto čase, když máme dětský klub, můžu podnikat výlety na místa, kam bych se jako „mladý ženatý distinguovaný muž“ již těžko dostal. To „kvůli dětem“ objevujeme jeskyně, opékáme buřty v obýváku, vystřelujeme rakety apod. A možná, že moje žena už dávno ví, pro koho převážně vymýšlím program, že jsem to já sám, a protože mě má ráda, tak jí to nevadí a radostně mě v tom podporuje.

Jak je však důležité dávat si pozor na to, co říkáme. Na takových výletech si uvědomíte, že i ty nejmenší děti jsou mazaně chytré. Nedávno jsme byli se skupinkou dětí na jednom z našich výletů a po úmorném překonávání značného převýšení zalesněného kopce za botanickou zahradou bylo naším cílem dětské hřiště. Protože se nám děti začínali trošičku rozbíhat po lese a my jich měli namísto sedmi občasně jen dvě, svolal jsem je k sobě a výrokem „běžte napřed“ jsem si myslel, že je budeme mít po zbytek cesty pomalu kráčející před námi. Ten nejmenší z nich však zakřičel „slyšeli jste, máme běžet !!“. A tak namísto původních sedmi a namísto těch občasných dvou jsme teď neměli žádné.

Rada pro muže:

Nebuďte nejistí pokud někdy něco nemáte pod kontrolou, máte útěchu vaší ženy a hlavně nezapomínejte, že Bůh má všechny věci pod kontrolou.