Bůh chce, aby každý člověk byl spasen a poznal pravdu (1). Největší touhou Boha je, aby každý člověk byl spasen (1). My jako věřící máme to privilegium podílet se na naplnění této Boží největší touhy. A můžeme vidět naplňování této touhy v tom, jak reagujeme na Jeho velké pověření, které nám tu zanechal. „Proto jděte, dělejte učedníky ze všech národů; křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha Svatého a učte je zachovávat všechno, co jsem vám přikázal. A hle, já jsem s vámi po všechny dny až do skonání světa. Amen.“ (Matouš 28:19-20)
    Když pak jdeme v Jeho jménu říct ostatním o Jeho spáse, není divu, že jsme naplněni radostí. Pavel a Barnabáš vyprávěli o všech obrácených pohanech a ve Skutcích 15:3 se říká, že „působili všem bratrům velikou radost“. Oni naplňovali nejhlubší Boží touhu tím, jak mluvili s lidmi o spáse a mohli sledovat, jak reagují pozitivně.
    Jaké to je privilegium mít podíl na Božích touhách. Můžeme se radovat s anděly, když se hříšník obrátí k Pánu (2). Ať nikdy neztratíme tuto perspektivu. Radost Hospodina je naší silou (Nehemiáš 8:10) a ta radost přichází, když vidíme, jak lidé přijímají obět Ježíše Krista (3).

(1) 2 Petrova 3:9 – Pán neotálí s naplněním svého slibu, jak si někteří myslí, ale je k nám trpělivý, neboť nechce, aby někteří zahynuli, ale aby všichni došli k pokání.
(2) Lukáš 15:7 Říkám vám, že tak bude v nebi větší radost nad jedním hříšníkem, který činí pokání, než nad devadesáti devíti spravedlivými, kteří pokání nepotřebují.
(3) 1 Tesalonickým 2:19 Vždyť kdo je naší nadějí, radostí a korunou chlouby? Nejste to snad právě vy před tváří našeho Pána Ježíše Krista při jeho příchodu?

Pastor Carl Stevens