Filipským 3:10 se často cituje, ale málokdy je tento verš dobře chápán. Udává spíše cíl křesťana než prostředky, kterými se k tomuto cílu dostat. „Abych poznal Jeho i moc Jeho vzkříšení a účast na Jeho utrpení. Beru na sebe podobu Jeho smrti.“
    „Abych Ho poznal“ – jeden z důvodů proč jsme tady na světě jako věřící je, abychom poznali Pána Ježíše Krista. A díky tomuto poznání můžeme znát našeho nebeského Otce. To pevně ustanovuje naši mysl. To že vstupujeme do krásného společenství jednoty s Ním, vyžaduje od nás velkou část naší pozornosti tady na zemi a pak na věčnosti celou naši pozornost.
    Klíčem k tomu, abychom poznali Pána Ježíše tady na zemi, je Boží Slovo. Skrze studium Písem se můžeme o Něm něco naučit, ale osobně Ho poznáme, když se budeme Jím sytit skrze Písmo. Jak přemýšlíme nad Slovem, měli bychom se soustředit na Živé Slovo tak, jak Ho zjevuje psané Slovo.
    Vše, co se týká našeho křesťanského života (mysl, emoce, vůle ) a touhy po svobodě od moci hříchu a od nás samotných, je v Pánu Ježíši Kristu. Skrze to, že se v Něm duchovně narodíme, Ho známe osobně jako zdroj našeho života. „Váš život je s Kristem ukryt v Bohu“ (Koloským 3:3).

Pastor Carl Stevens