Jednou ze satanových strategií je, aby věřící byl zaměřen na svůj podíl v tomto životě a ne od Boha (2). Jedním z takových podílů v tomto životě jsou materiální věci – bohatství. Křesťan, pro kterého je bohatství zdrojem radosti a který důvěřuje ve své bohatství, je ve skutečnosti v zoufalém stavu. Byl v životě okraden o něco, co přináší naplnění a spokojenost. Bohatství nikdy nemůže uspokojit potřeby člověka. (3)
„Opravdu velikým ziskem je však zbožnost se spokojeností“ (1. Timoteovi 6:6). Je úžasné, když se věřící naučí být spokojený místo žádostivý. Zbožnost znamená zdravé doktrinální přemýšlení podle Božího Slova. Věřící se stává vybudovaný a zakotvený ve Slově víry, když přijímá Boží Slovo a smíchává s vírou to, co slyší, a nechá pravdu, aby se zabydlela v jeho duši. (4)
Člověk, jehož duše vlastní moudrost a aplikaci pravdy, je podle ekonomiky Božího království mnohem bohatší než člověk, který má materiální bohatství a kvůli dočasným požehnáním se považuje za bohatého. Přísloví 13:7 (rozšířený překlad): „Jeden člověk se považuje za bohatého, ale nemá nic (co by si mohl udržet věčně); jiný člověk si myslí, že je chudý, ale má velké (a nezničitelné) bohatství.“ Když se podíváte kolem sebe na tento svět a uvidíte, jak málo materiálních věcí máte, tak si vzpomeňte, že „v den soudu (hněvu) majetek neprospěje“ (Přísloví 11:4a).

Pastor Carl Stevens

(2) Žalm 73:25 – Koho bych měl na nebesích? A na zemi v nikom kromě tebe nemám zalíbení.
(3) Kazatel 4:8 – Někdo je sám a nikoho nemá, ani syna ani bratra, a všechno jeho pachtění nebere konce, jeho oko se bohatství nenasytí. ”Pro koho se pachtím a sám se připravuji o pohodlí?“ Také to je pomíjivost a úmorná lopota.
(4) Koloským 2:7 zakořenění a budovaní v něm a utvrzovaní ve víře, jak jste byli naučeni, rostouce v ní s díkůčiněním.