Toho dne jsem měl obzvlášť dobrou náladu, já vtipkoval a jeli jsme z práce domů. Žena se na mě usmála a zeptala se, co bych si přál k večeři. Samozřejmě, že první co mě napadlo byl biftek a nebo řízky, prostě pořádný flák masa (možná, že teď ženy moc nerozumí, ale muži chápou). Avšak nechtěl jsem dát všední odpověď a tak jsem začal velice neobvykle. „Miláčku víš co bych si opravdu dal? Víš jak si posledně udělala ten čerstvý zeleninový salát? Tak moc mi chutnal, že bych si ho přál i dnes večer“. Samozřejmě, nevěřila mi a říkala, že si asi dělám legraci. Nechtěl jsem to vzdát tak lehce, a když jsem viděl, že jí to i dělá radost, zastavil jsem u supermaketu se slovy, že se jde nakupovat. Samozřejmě zelenina. Byla to vážně skvělá legrace, předstírat ten den u večeře, že se nad čerstvou křupavou zeleninou rozplýváte. A víte co, udělalo jí to velikou radost.

Rada pro muže: Dejte si vážně pozor na to, jak vtipkujete. Nechci teď svojí ženě zkazit radost a tak jsem za poslední týden už snědl tolik zeleniny, kolik jsem nesnědl za celý život. A víte co je na tom nejhorší? Celý týden jsem neviděl ani párek.

Tak jako zelenina je pro naše tělo zdravá, tak je to i s Božími nařízeními, které nám zprvu nemusí chutnat, ale později oceníme jejich užitek.